Die Goue wildebeestKonings wildebeest en die Goue Konings wildebeest is nog nie as n sub spesie geklasifiseer nie en word na hul verwys as variante. Hulle is afkomstig vanaf Botswana spesifiek die Tuli Block. Hierdie Wildebeest variante het nog nie baie liefde en aandag geniet in die verlede nie en as gevolg van onkunde was hul voor die voet gejag. Hierdie diere het n resesiewe kleur geen en daarom die skaarsheid van hierdie variante. Dit is eers onlangs dat die wild telers in Suid Afrika waarde aan hierdie skaars en pragtige diere gegee het en word hul nou geteel vir konservasie.

Wildebeeste kom op die grasvlaktes van suidelike en oostelike Afrika voor. Die grootste kuddes word in die Serengeti-woestyn aangetref. Hulle migreer in droë tye na voedselryke gebiede en kan duisende kilometer per jaar aflê.

Wildebeeste word 1,15 tot 1,40 meter hoog (van die grond tot die skof) en weeg tussen 150 en 250 kg wanneer hulle volgroeid is. Hulle kan meer as 20 jaar oud word.

Die koeie kalf (skenk geboorte) in die somer. Die kalwers kan soms 10 minute na geboorte al saam met die kudde op die vlug slaan. Die teelseisoen begin direk na die koeie gekalf het. Die dominante bulle merk (en verdedig) hulle grondgebied met mis en urine.

Wildebeeste speel 'n belangrike rol in die ekostelsel. Hulle mis bemes die grond en hulle vertrap die plante wat tot nuwe groei lei. Hulle bied ook voedsel vir roofdiere soos leeus en hiënas.